Početna aktuelnosti Završena prva faza projekta vodosnabdijevanja u zoni poslovanja Maline

Završena prva faza projekta vodosnabdijevanja u zoni poslovanja Maline

322
0
Podijeli

Prva faza projekta rješavanja vodosnabdijevanja u zoni poslovanja Maline je završena.
Naime, ovih dana završena je prva faza izgradnje vodovodne mreže prema zoni poslovanja Maline, čime se rješavanje dugogodišnjeg problema privodi kraju.

Radove je obišao gradonačelnik Samir Kamenjaković koji je ovom prilikom istakao veliko zadovoljstvo zbog rješavanja ovog jako velikog problema sa kojim se suočavaju privrednici Grada Živinice koji posluju na ovom području.

Nakon uređenja Poslovne zone u Ciljugama pristupilo se rješavnju problema sa kojim se suočavaju privrednici koji posluju u zoni poslovanja Maline koja nikada nije bila u potpunosti uređena.

Dakle, prva faza projekta rješavanja problema vodosnabdijevanja u ovoj zoni poslovanja je završena, a realizacija druge faze sa kojom će se završiti ovaj projekat počet će u narednim danima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 60.000,00 KM, a finansijska sredstva obezbjeđana su iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač radova prve faze projekta je živinička firma Termovent.

“Nakon što smo uredili Poslovnu zonu Ciljuge II, na osnovu koje smo dobili jako veliki broj investitora koji su izgradili svoje fabrike u Gradu Živinice, ostala nam je zona poslovanja Maline koja je trebala biti uređena prije 15 godina kada se formirala. Nažalost, moramo se vraćati unazad i rješavati probleme koji su trebali biti davno riješeni. Trenutno rješavamo problem vodosnabdijevanja i želimo da u projektu vrijednom oko 60.000,00 KM, koji se relaizuje u dvije faze riješimo vodosnbdijevanje ove zone poslovanja. Također, uradili smo i projekat kanlizacione mreže, koju ćemo realizovati zajednički sa Vladom Federacije, čime ćemo u narednom periodu riješiti i ovaj problem u zoni poslovanja Maline, kako bi postala uređena poslovna zona kakva je i trebala biti prilikom samog formiranja. Jako je bitno da zadržimo naše investitore koji ulažu u našem Gradu, a možemo ih zadržati samo ako im damo kvalitetne uslove za poslovanje. Iz tog razloga želimo završiti ovaj projekat i zaista mi je drago da je došlo do realizacije kako bi u potpunosti riješili probleme u ovoj zoni poslovanja.”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

J.R.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje