Početna aktuelnosti Živiničanin Alija Đogić – uzoran čovjek i poljoprivredni proizvođač

Živiničanin Alija Đogić – uzoran čovjek i poljoprivredni proizvođač

129
0
Podijeli

Firma AM Đogić, vlasništvo iznimno vrijednog i poštenog čovjeka, živiničanina Alije Đogića uspješno egzistira već dvije decenije.

Kako sam Alija kaže, cijelo vrijeme se prolazilo i prolazi kroz velike krize koje se nadovezuju jedna na drugu, ali uz Božiju pomoć i vrijedne ruke, sve se prevaziđe i ide se dalje.

U toku protekle dvije decenije Đogić se vrlo često u svojoj proizvodnji morao prilagođavati potrebama tržišta i tražnje određenih poljoprivrednih kultura, to je, priznaje uvijek iziskivalo nove napore i nove troškove i ulaganja.

Alija Đogić primjer je čovjeka koji se bavi biznisom u poljoprivrednoj oblasti a koji čuva, kak bi narod rekao „čist  obraz“ i korektan odnos i prema uposlenicima i prema kupcima.

Plantaža boirovnice  prostire se na 11 hektara zemljišta sa 37 000 sadnica.

Svake godine očekuju se prinosi preko 40 t a plasman do sada nije bio upitan jer se radi o borovnicama extra klase.

Na  plantaži borovnice tokom sezone Đogić angažuje preko 300 radnika a jedan broj je i stalno uposlenih.

Radovi plantaži američke borovnice uveliko su u toku, kako bi se na kraju mogao dobiti željeni kvalitet i kvantitet proizvoda.

Međutim, zbog loše politike prema poljoprivrednicima u našoj zemlji i globalnim negativnim kretanjima, opstanak i prosperitet poljoprivrede je veoma upitan.

Opet, nada postoji da će biti bolje.

Kako i sam zaključuje uzorni živiničanin Alija Đogić, uz Božiju pomoć, dobro zdravlje, vrijedne ruke i osmišljenu dugoročnu poljoprivrednu politiku bh vlasti, ukazat će se svjetlo na kraju tunela.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje