Početna aktuelnosti Živiničanka Nadina Mahmutbegović šahovska prvakinja FBiH u konkurenciji seniorki za 2019.godinu

Živiničanka Nadina Mahmutbegović šahovska prvakinja FBiH u konkurenciji seniorki za 2019.godinu

364
0
Podijeli
Trinaesto pojedinačno otvoreno muško i žensko seniorsko prvenstvo ŠSFBiH za 2019.godinu   održano je   u sali Studentskog hotela u Mostaru, u periodu od 01.08. – 04.08.2019. godine kao zajednički turnir za igračice i igrače.

Organizator je ŠSFBiH, a tehnički organizator je Šahovski klub „Mostar“.  Pravo učestvovanja imali su  igrači koji se na FIDE rejting listi nalaze pod BIH ako su – državljani Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Federaciji BiH (CIPS), – ili ako su nastupili na Premijer ligi BiH u 2019. godini za klub iz FBiH, te Svi omladinci i omladinke iz BiH do 20 godina bez obzira u kojem su šahovskom savezu registrovani .

Primjenjen je  Švicarski sistem od sedam kola, uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu počevši od prvog).

Na turniru je nastupilo ukupno 50 takmičara. Titulu šampiona FBiH u konkurenciji seniora za 2019 god. ponio je velemajstor Emir Dizdarević iz Sarajeva, a titulu prvakinje FBiH u konkurenciji seniorki za 2019. god. ponijela je naša takmičarka,  FIDE Majstor Nadina Mahmutbegović. Ovo je treća godina za redom gdje Nadina osvaja ovu titulu.

U narednom periodu, tačnije krajem ovog mjeseca, naš klub očekuje najvažniji nastup a to je nastup seniorske ekipe u PRVOJ „A“ ligi ŠSFBiH i ovo će biti još jedan  veoma važan ispit za našu izuzetno mladu ekipu. Nadamo se dobrom rezultatu i visokom plasmanu,a pobjednik ovog talkmičenja ulazi u najviši rang – Premijer Lige BiH u šahu.

GENS UNA SUMUS

                                                                                            Upravni odbor  OŠK živinice

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje