Početna aktuelnosti Živinice bile domaćin Državnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak osoba...

Živinice bile domaćin Državnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak osoba sa invaliditetom

260
0
Podijeli

Sportski savez osoba sa invaliditetomTuzlanskog kantona bio je ove godine organizator Državnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak za osobe sa invaliditetom, manifestacije, koja njeguje tradiciju, sportski duh, stvara uspomenu i uspostavlja čvršću saradnju, kako među ljubiteljima ribolova, tako i među dragim prijateljima.

Suorganizator  takmičenja bio je Sportski savez sporta i rekreacije osoba sa invaliditetom grada Živinica a domaćin UGSR Mrena Živinice.

Takmičenje se održalo 02. i 03. jula 2022. godine (subota i nedjelja), u Malinama – Živinice, na takmičarskoj stazi Šljunkare.Staza je travnata i pristupačna za sve vrste invaliditeta, i zadovoljila je sve kriteririje koje je trebalo ispuniti za ovu vrstu takmičenja.

Takmičenje je bilo ekipno, sa četiri takmičara plus rezerva. Jedna ekipa morala je ispuniti uslov od 11 hendikep bodova propisanih od F.I.P.S.E.D svjetske organizacije, da bi mogla nastupiti na ovom prvenstvu.

Na Državnom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za osobe sa invaliditetom , nastupile su četiri kantonalne ekipe iz: BPK Goražde, USK Bosanska Krupa, ZE-DO Maglaj i TK Tuzla.

U oba dana se lovilo po tri sata uz pripremu od 1,5 sati. Pored velike vrućinevremenski uslovi su bili zadovoljavajući i ovo prvenstvo je protekolo bez ikakvih problema.

Za uspješno provedeno takmičenje uz domaćine zaslužni su: Sulejman Čerkezović predsjednik SSOSI TK, Ševal Malčinović glavni sudija i sekretar takmičenja, sektorske sudije: Ćazim Žilić, Husein Odobašič, državne sudije iz Tuzle i predstavnici su SRS BiH.

Pehare. medalje, diplome i zahvalnice obezbijedio je SSI F BiH na čelu sa predsjednikom saveza Hasović Senadom.

Generalni ekipni plasman je slijedeći:

  1. Mjesto ekipa Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona sa 12,5 sektorskih

plasmana,

  1. Mjesto ekipa Sportskog saveza invalida Zeničko-dobojskog kantona iz Maglaja sa 16,5 sektorskih plasmana,
  2. Mjesto ekipa Saveza za sport i rekreaciju invalida Bosansko-podrinjskog kantona iz Goražda sa 20 sektorskih plasmana.

Generalni pojedinačni plasman je slijedeći:

  1. Mjesto Nermin DžeboSavez za sport i rekreaciju invalida Bosansko-podrinjskog

kantona iz Goražda,

  1. Mjesto Rajo Đokić Sportski savez osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona
  2. Mjesto Amir Spahić Sportski savez invalida ZE DO kantona

Majstor staze bio je Amir Spahić  Sportski savez invalida ZE DO kantona sa ulovom od 3000 gr poena.

Za ekipu SSOSI TK takmičili su se: Rajo Đokić sa pomoćnikom Gogić Harisom, Ibrahim Duraković sa pomoćnikom Zubović Mehmedom, Nijaz Noćajević sa pomoćnikom Suljkanović Ramizom  i Admir Omerović. U ekipi na raspolaganju za pomoć takmičarima su još bili Hazim Kadirić, Almir Šehić i Drago Jakić

 

Predsjednik UO SSOSI TK                                                            Sulejman Čerkezović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje