Početna aktuelnosti Živinice bogatije za još jednog doktora nauka/znanosti

Živinice bogatije za još jednog doktora nauka/znanosti

296
0
Podijeli

Prije 26.godina Refik Trumić prvi put je ušao u učionicu kao učitelj prvim razredima.

Od tada do danas prenosi znanje na mlađe generacije i odgaja intelektualce koji doprinose razvoju naše sredine ali i cijele BiH.

Učitelj Refik poznat je kao pedagog koji iz svakog učenika izvuče maksimum.

Svoj zadatak odgajatelja i osobe koja u djecu treba da usadi ljubav prema znanju ozbiljno je shvatio od prvog dana rada u prosvjeti.

Na tome nije stao.

Tokom svih ovih godina ulagao je i u vlastito znanje, magistrirao je 2013.godine, a ove 2021.godine stekao je zvanje doktora pedagoških nauka kroz znanosti.

„Angažovanost učenika i nastavnika u nastavi i interpersonalni odnosi“, tema je doktorske disertacije na kojoj je radio četiri godine.

Tema koju Trumić obrađuje u doktorskoj disertaciji ima za cilj da poveže učenika i nastavnika što za rezultat treba da ima poboljšanje i modernizaciju nastavnog procesa i uključenost učenika u nastavu u tom smislu da se isti taj učenik osjeća ravnopravnim u obrađivanju nastavnog gradiva.

Refik Trumić rođen je u Đurđeviku 1962.godine, osnovnu školu završava u svom rodnom mjestu, srednju u Banovićima.  Pedagoškoj akademiji odsjek Razredna nastava diplomira 1983.godine.

Godine 2008.stiče zvanje Profesora razredne nastave, a 2013.godine magistra pedagoških nauka.

Doktorska disertacija „Angažovanost učenika i nastavnika u nastavi i intererpresonalni odnosi“,  bit će objavljena na preko 230 strana i sigurno će pomoći prosvjetnim radnicima da unaprijede sistem predavanja u kojem će glavnu ulogu imati učenik.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje