Početna aktuelnosti Živinice i Banovići zajedno u rješavanju infrastrukturnih problema

Živinice i Banovići zajedno u rješavanju infrastrukturnih problema

70
0
Podijeli

Krajem prošle sedmice, načelnik Banovića Bego Gutić i gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković obišli su lokaciju zajedničkog projekta Eko sep deponije.

Tom prilikom, pored spomenutog, obišli su i lokalitet Zlaće kako bi identificirali određene infrastrukturne probleme i kako bi iznašli mogućnost zajedničkog rješavanja istih.

U graničnom području između općine Banovići i grada Živinice, na lokalitetu Zlaća, neuralgične tačke su mostovi od kojih neki uopće nisu u funkciji pa se promet ljudi i roba odvija privremenim improviziranim zaobilaznicama.

Načelnik Banovića Bego Gutić inicirao je pronalaženje modusa za izgradnju mosta koji je totalno devastiran i nije u funkciji.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković izrazio je spremnost da se riješe infrastrukturni problemi koji su evidentni na području Zlaće između dvije lokalne zajednice, uz pomoć i drugih subjekata koji imaju određeni interes na ovom području.

Ovom prilikom, gradonačelnik Živinica istakao je sličan problem koji postoji u graničnom području Živinica i Tuzle u mjesnoj zajednici Suha, koji se tiče mosta koji nije siguran za odvijanje saobraćaja a na čije se rješavanje još čeka i gdje su građani zapadnog dijela Živinica primorani da za Tuzlu idu zaobilaznim putem preko Živinica.

Rješavanje pomenutih problema uveliko bi olakšalo život stanovnicima ovih područja kao i poslovanje privrednim subjektima.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje