Početna aktuelnosti Živinice:Položeno cvijeće na spomen obilježja

Živinice:Položeno cvijeće na spomen obilježja

1054
0
Podijeli

Svečanoj sjedici OV Živinice prethodilo je polaganje cvijeća na Partizanskom spomen obilježju palim borcimo narodnooslobodilačkog rata 41/45. godina, gdje je cvijeće položilo nekoliko prisutnih delegacija.

O 25.novembru 1943.godine govorio je predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Živinice Asif Omerbegović, koji je istakao važnost obilježavanja ovog značajnog datuma za historiju BiH.

Nakon što je cvijeće položeno na Partizanskom spomen obilježju  upriličeno je u organizaciji Općine Živinice, OV i boračkih organizacija polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje palim borcima 92/95. godina.

Dužnu počast palim borcima naše općine odale su brojne delegacije na čelu sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, boračke organizacije i udruženja, predstavnici političkih partija  te prisutni građani. Nakon što je cvijeće položeno na spomen obilježje, dužna počast odata je i kod biste heroja oslobodilačkog rata rahmetli Nesiba Malkića te je delegacija OO SDP-a Živinice cvijeće položila i kod biste Josipa Broza Tita.

Novinarka/Merisa mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje