Početna aktuelnosti „Živinička policija 1991-1995“ obilježila 30 godina odlaska na Kula grad

„Živinička policija 1991-1995“ obilježila 30 godina odlaska na Kula grad

481
0
Podijeli

Udruženje „Živinička policija 1991-1995“ danas je bilo organizator manifestacije obilježavanja 30 godina od odlazka jedinice ratnog sastava Policije MUP-a, Stanice javne bezbijednosti Živinice na Kula grad Zvornik, u cilju pružanja otpora agresiji na našu domovinu.

U okviru programa pomenute manifestacije, na gradskom mezarju položeno je cvijeće i odata dužna pošta rahmetli Ševalu Bašiću, raznom načelniku SJB Živinice.

Potom je položeno cvijeće na spomen obilježje HVO Živinički sokolovi u Lugu a onda je isto urađeno i na spomen pločiispred zgrade Policijske uprave Živinice.

Prisutni na pomenutoj manifestaciji pološili su vijence i cvijeće i odali dužnu poštu i pred Centralnim spomen obilježjem i bisti narodnog heroja Nesiba Malkića u Parku Bosanskih branilaca.

Na kraju programa, u Gradskoj džamiji u Živinicama učen je Jasin šehidima i poginulim borcima – učesnicima odlaska na Kula grad u Zvorniku.

Na sadašnjim i budućim generacijama građana Živinica i naše domovine je moralna obaveza da ovaj i druge slične događaje i datume obilježavaju na dostojan način i da se sa puno pijeteta sjećaju svih hrabrih Bosanaca i Hercegovaca koj su dali svoje živote za odbranu nam jedine domovine.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje