Početna aktuelnosti Živinički Hunjer – altruizam bez premca

Živinički Hunjer – altruizam bez premca

415
0
Podijeli

Živinički Hunjer, facebook grupa, osnovana je prije nekih četiri godine.

Za to relativno kratko vrijeme Hunjer je postao istinski simbol čovjekoljublja, dobrote, iskrene vjere i nesumnjivog poštenja.

Embrion i jezgro grupe čini Hunjer i njegovih četiri – pet saradnika koji su, samo njima svojstvenim humanitarnim radom, privukli na desetine hiljada članova i u pomenutom periodu prikupili i podijelili donacije najugroženijim građanima Živinica koji se izražavaju u milionskim iznosima.

Na stotine humanitarnih akcija, bez ikakvih, za njih ekonomskih koristi, stoji iza ovih dobrih ljudi čiji altruizam nema premca.

„Naše akcije određuju potrebe naših građana: za izgranju domova, pomoć udruženjima oboljele djece, sakupljanje novca za liječenje životno ugroženih osoba, sakupljanje novca za unesrećene porodice i za niz drugih oblika i formi potreba najugroženijih kategorija naše lokalne zajednice i a šire. Mi smo svaki dan u nekoj akciji ali Hunjer je posebnu aktivnost i senzibilitet pokazao u proteklom mjesecu ramazanu.“ – istakla je Lejla Umihanić predstavnica i aktivistica zajednice „Živinički Hunjer“.

Živinički Hunjer dvojako pomaže ljudima – svojim specifičnim humorom izmami mnogo smijeha i pozitivnog raspoloženja ali, kako kaže, ne mogu se svi oraspoložiti i nasmijati šalom pa je potrebno pomoći i ekonomski i na taj način izmamiti osmijeh i suze radosnice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje