Početna aktuelnosti Živinički “Libero” zlatni u Bijeljini

Živinički “Libero” zlatni u Bijeljini

503
0
Podijeli

Na 22. Međunarodnom horskom festivalu “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini, živinički vokalni ansambl “Libero”, koji djeluje pri Muzičko – obrazovnom centru “Magnifico”, uzeo je učešće u kategoriji “Ženski horovi” i osvojio zlatnu medalju, sa najvećim brojem bodova i time stekao titulu pobjednika kategorije.
Horski festival „Majske muzičke svečanosti“ koji je u prošli četvrtak počeo u Bijeljini okupio je rekordnih 47 ansambala u 10 takmičarskih kategorija.
Na 22. festivalu „Majske muzičke svečanosti“ učestvovali su ansambli iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Tokom festivalskih dana u Bijeljini boravilo je više od 1.500 horskih pjevača, dirigenata, profesora muzike, zaljubljenika u horsko pjevanje, među njima i živinički ženski vokalni ansambl „Libero“ koji djeluje pri Muzičko – obrazovnom centru „Magnifico“ čiji je osnivač i rukovodilac profesor muzike Elvedin Dino Muminović.
„Majske muzičke svečanosti“ su u proteklih 21 godinu okupile više od 700 horova i 40.000 horskih pjevača.
Muzičko – obrazovni centar „Magnifico“ svoj rad predstavit će i građanima Živinica 24. maja u 20 sati u Bosanskom kulturnom centru Živinice i tada će Živiničanke i Živiničani imati jedninstvenu priliku da uživaju u muzičkim izvedbama Tamburaškog orkestra, nakon 44 godine pauze.
Bit će to vanredno lijep kulturni događaj u našem gradu, sadržajan i sa velikim brojem učesnika te je preporuka da dođete i uživate u lijepim notama i divnim glasovima.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje