Početna aktuelnosti Živinički vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo

Živinički vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo

551
0
Podijeli

Danas je bilo svečano u sjedištu Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice na pisti u Ciljugama.

Gradska uprava Živinice, na čelu sa vršiocem dužnosti Gradonačelnika Živinica Beganom Muhićem, na upotrebu je živiničkim vatrogascima predala novo vatrogasno vozilo izvrsnih performansi koje će doprinijeti efikasnijem i bržem gašenju budućih požara na teritoriji našeg grada.

Osim toga, prisutnim gostima, komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice Zijad Puzić i njegovi saradnici prezentirali su materijalno – tehničke kapacitete i vještine u gašenju požara.

Novo vatrogasno vozilo investicija je grada Živinice u cilju nabavke savremenih vatrogasnih vozila za Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Živinice.

Vatrogasno vozilo će značajno doprinjeti brzom i učinkovitom odgovoru u kriznim situacijama, a time i podizanju kvaliteta sigurnosti građana našeg grada na viši nivo.

„Nabavljeno i uručeno vatrogasno vozilo napravit će jedan veliki pomak u intervencijama jer ukupna karakteristika tog vozila ima svoju posebnu svrhu u našem poslu.“ – istakao je komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice Zijad Puzić.

„Mi smo po zakonu dužni vatrogascima našeg grada obezbijediti materijalno – tehničke uslove kako bi bili na punoj usluzi našim građanima. Ovo treba da bude poruka našim građanima da mi poduzimamo sve kako bi oni bili što sigurniji.“- kazao je vršilac dužnosti Gradonačelnika Živinica Began Muhić i dodao da podrška Gradske uprave neće ni u buduće izostati i ovoj i svim drugim vitalnim službama naše lokalne zajednice.

Našim vatrogascima želim čestitati na novom vozilu, nadam se da će ga iskoristiti u najbolje svrhe, ali želim im što manje situacija u kojima će ga morati koristiti.” – zaključio je na kraju ceremonije primopredaje vatrogasnog vozila vršilac dužnosti gradonačelnika Živinica Began Muhić.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje