Početna aktuelnosti Živinički vatrogasci na visini zadatka u vanrednim okolnostima

Živinički vatrogasci na visini zadatka u vanrednim okolnostima

185
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice u kratkom vremenu postala je respektabilna snaga na koju se može računati u ispunjavanju misije iz njenog djelokruga ali i kada dođe do vanrednih okolnosti kao što je ova vezana za pandemiju korona virusa.

Ovih dana vatrogasci pokazuju da su vrhunski profesionaci, humanisti i dobro pripremljeni za sve vanredne situacije.

Zijad Puzić komandir Profesionalne Vatrogasne jedinice Živinice ističe da je jedinica koju predvodi spremno dočekala i ovu vanrednu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa i da pored redovnih aktivnosti obavljaju i sve one koje su im date u zadatak od Kriznog štaba grada Živinice.

Zadnjih nekoliko dana, pored svega istaknutog, živinički vatrogasci vode borbu sa većim brojem požara koji su posljedica paljenja otpada po njivama i baštama  a koje dotatno raspiruje jak, ćudljiv vjetar.

Osim toga,nađu i mogućnosti da priskoče u pomoć i kolegama iz susjedstva kada to zatreba kao u najnovijem dešavanju oko požara na teritoriji grada Tuzla.

U vanrednim stanjima kao ovo koje trenutno vlada u našoj zemlji i našem gradu najbolje se vidi koji su to segmenti koji su od vitalnog značaja za očuvanje jedne zajednice.

Nakon što prođe kriza oko pandemije korona virusa, država i naša lokalna zajednica još više moraju uložiti i napora i sredstava da esencijalne službe, kao što je vatrogasna, dobiju još bolje uslove za rad, neophodna pomagala i finansijsku podršku kako bi i naša zajednica ali i cijela država bile sigurnije kako u normalnim, tako i u eventualnim budućim vanrednim okolnostima i situacijama.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje