Početna aktuelnosti “Živiničko ljeto” otvorili “Poštari” i “Vrane”

“Živiničko ljeto” otvorili “Poštari” i “Vrane”

1331
0
Podijeli

 

Kišovito vrijeme prijetilo je da se prolongira otvaranje ovogodišnjeg Živiničkog ljeta ali,ipak,koncert je održan na zadovoljstvo fanova živiničke rok grupe Vrane i poznatog bosanskohercegovačkog folk rok benda Nerovozni poštar.

Prisutni na Gradskom bulevaru imali su priliku vidjeti na djelu sadržajan koncert uokviren u lijepe muzičke izvedbe pomenutih sastava.

Čast prvog nastupa na ovogodišnjem Živiničkom ljetu pripala je veoma kvalitetnoj živiničkoj grupi Vrane.

Vrane su živinicki rock band nastao prije dvije i po decenije i od tada je ovaj  sastav nastupao na brojnim festivalima i motorijadama u državi, pa i šire.

Do sada su,u više navrata,učestvovali u kulturno-zabavnoj manifestaciji Živiničko ljeto i svaki put su svojim muzičkim izvedbama oduševljavali poklonike rok muzike.

Tako je bilo i u petak uveče na otvaranju ovogodišnjeg izdanja Živiničkog ljeta.

Nervozni poštar je sarajevski sastav iz druge polovice 1980-ih koji, premda u donekle izmijenjenom sastavu, postoji još i danas, a prepoznatljiv je po specifičnom spoju heavy-metala i narodnjačkog načina pjevanja.

Prvo ime Nervoznog poštara je dr. Fadil Šabović.

Ovaj liječnik po struci je ritam gitarist i autor gotovo svih pjesama tokom čitavog postojanja grupe.

Nerovozni poštar je sastav specifičnog i originalnog muzičkog izražaja i živiničkoj publici su u petak pokazali zašto su proteklih gotovo četiri decenije bili jedna od najpopularnijih grupa u bivšoj nam državi.

Iako već vremešni,Poštari su manifestirali izrazitu energiju,kvalitet i entuzijazam u izvođenju svojih najvećih hitova.

Organizator manifestacije “Živiničko ljeto 2018”,  koja će se tokom mjeseca jula i augusta održavati na Gradskom bulevaru “Nesib Malkić”, je Općina Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje