Početna aktuelnosti ŽRK Živinice u Banovićima dočekuje Lokomotivu iz Mostara

ŽRK Živinice u Banovićima dočekuje Lokomotivu iz Mostara

304
0
Podijeli

Ženski rukometni klub Živinice u nedjelju, sa početkom u 15 sati, dočekuje u Sportskoj dvorani u Banovićima Ženski rukometni klub Lokomotiva Mostar. Utakmica 4. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine igra se u Banovićima zbog Federalnog prvenstva u boksu koje će se ovog vikenda održati u Sportskoj dvorani u Živinicama.

Živiničanke su u prva tri prvenstvena kola zabilježili jednu pobjedu i dva poraza. Jedina pobjeda ostvarena je u drugom kolu u Sportskoj dvorani u Živinicama kada su rukometašice Živinica rezultatom 48:36 savladale Ženski rukometni klub Bihać. Prvi poraz Živiničanke su zabilježile na otvaranju prvenstva protiv cazinske Krajine rezultatom 32:24, da bi drugi poraz došao u prošlom kolu od Turbine na gostovanju u Jablanici rezultatom 34:32.

Za razliku od ekipe iz Živinica, rukometašice iz Mostara nakon tri odigrana kola imaju maksimalan učinak. U prvom kolu na domaćem terenu savladana je Bosna iz Tešnja, u drugom kolu Jedinstvo iz Tuzle, a proteklog vikenda rezultatom 26:25 poražena je i ekipa Goražda.

Ženski rukometni klub Živinice nakon tri odigrana kola zauzima 5. mjesto na tabeli, dok je Lokomotiva Mostar, uz Krajinu iz Cazina, jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u ligi.

U ostalim susretima 4. kola sastaju se:

Krajina Cazin – Jedinstvo Tuzla

Goražde – Bosna Tešanj

Bihać – Turbina Jablanica

Tabela Prve lige FBiH (SportDC)

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje