Početna aktuelnosti ZZO TK Obavještenje!

ZZO TK Obavještenje!

171
0
Podijeli

U cilju prevencije nastanka i širenja infekcije COVID 19 i uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju u Bosni Hercegovini, te na osnovu preporuka Ministarstva zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, daje se

O B A V J E Š T E NJ E

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, uz saglasnost Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u cilju prevencije i sprečavanja širenja korona virusa, obavještava sva osigurana lica da ista mogu odlaziti na preglede i liječenje u ugovorne zdravstvene ustanove, a da pri tome ne moraju imati ovjerenu zdravstvenu legitimaciju.

Osigurana lica imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite bez obzira na ovjeru zdravstvene legitimacije i posjedovanje premije osiguranja ili oslobađanja od plaćanja participacije do daljnjeg.

U tom smislu zdravstvene ustanove su dužne pružati zdravstvenu zaštitu u skladu sa navedenim.

Radi epidemiološke situacije, preporučuje se osiguranim licima da izbjegavaju dolaske u poslovnice zdravstvenog osiguranja bez stvarne potrebe i samo u slučaju neodložnih obaveza i zahtjeva, te da ni u kojem slučaju ne dolaze ukoliko imaju respiratorne tegobe, hronične bolesti i uopšte teško zdravstveno stanje.

Prilikom komunikacije i razgovora između dvije osobe (osiguranog lica i radnika Zavoda) održavati udaljenost od najmanje jednog metra.

Također, obavještavamo da je rok za uplatu i aplikaciju premije osiguranja za 2021. godinu produžen do 30.06.2021. godine.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje