Početna aktuelnosti Organizacija RVI Živinice – rekapitulacija učešća u Maršu mira 2024

Organizacija RVI Živinice – rekapitulacija učešća u Maršu mira 2024

75
0

Danas je u sjedištu Organizacije Ratnih vojnih invalida Živinice održan radno-svečani sastanak koji je bio svojevrsna rekapitulacija svih poduzetih aktivnosti oko organizacije i realizacije obilježavanja godišnjice Genocida u Srebrenici, odnosno participacije živiničke ekspedicije u Maršu mira.

Već šesnaest godina za redom operativnu organizaciju organiziranog odlaska Živiničanki i Živiničana na Marš mira preuzima na sebe Organizacija Ratnih vojnih invalida grada Živinice i svaki put je taj kompleksan zadatak odrađen je na visokom nivou, a naročito ove godine.

Gradska uprava Živinice na čelu sa Gradonačelnikom i Predsjedavajućim gradskog vijeća Živinice i ove godine pružila je svesrdnu pomoć i podršku živiničkoj ekspediciji na Maršu mira.

Značajan suport Živiničanima ali i drugim učesnicima u Maršu mira pružio je i Regionalni odbor Merhameta Tuzla, preko gradske organizacije Merhameta Živinice.

Neformalna zajednica humanih ljudi „Živinički Hunjer“ koja organizira i realizira plemenite akcije pomoći socijalno i zdravstveno ugroženim građanima Živinica ali i šire pokazala je svoju naglašeno humanu i patriotsku notu i na ovogodišnjem Maršu mira.

Danas je predsjednik Organizacionog odbora odlaska živiničke ekspedicije na Marš mira i predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida grada Živinice Kerim Trakić uručio i zahvalnice svima onima koji su nesebično pomogli organiziran odlazak Živiničanki i Živiničana na Marš mira.

Pored spomenutih, zahvalnice su dobili i predstavnici Crvenog križa Živinice kao i poznati sportski djelatnik, naš sugrađanin Elvir Rahimić.

Na današnjem sastanku utvrđene su i neke od smjernica za naredno organizirano učešće građana Živinica u Maršu mira ali i za zajedničko djelovanje u pomaganju građanima kojima je pomoć potrebna.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje