Početna aktuelnosti Održana 16. vanredna sjednica Vlade TK

Održana 16. vanredna sjednica Vlade TK

2016
0
Podijeli

Na današnjoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je novčana sredstva u iznosu od 6.000 KM Studentskom parlamentu Univerziteta u Tuzli za sufinansiranje troškova realizacije manifestacije “Balkanijada 2022” koja će se održati od 2. do 4. jula 2022. godine u okviru Ljetnog Univerziteta u Tuzli. Ova manifestacija organizuje se 5. put, a predstavlja jedinstveni promotivan događaj u okviru kojeg se očekuju studenti učesnici sa više univerziteta Bosne i Hercegovine i regije.

Uspostavljena je saradnja sa velikim brojem učesnika, a očekuje se oko 350 studenata učesnika koji će se takmičiti u pet sportova za titulu prvaka. U okviru projekta će se održati i predavanje i radionice koje za cilj imaju promociju države, kao i ujedinjenje i prijateljstvo naših studenata sa studentima iz regiona. Manifestacija ovakvog karaktera ima višestruki značaj jer promoviše Tuzlanski kanton kao regiju opredjeljenu za zdrav način života i bavljenje sportom, što je značajno za razvoj ove oblasti, a posebno za razvoj studentskog sporta te otvara mogućnost za investiranje u razvoj Kampusa Univerziteta u Tuzli kao najznačajnijeg strateškog projekta Tuzlanskog kantona.

Vlada je dala saglasnost na Odluku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK o uplati iznosa od 1.320 KM za registraciju Centra za autizam “Meho Sadiković” Tuzla u Sudu Tuzla.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Komisije za izbor i provođenje postupka po ponovnom Javnom oglasu za izbor kandidata za nominiranje i imenovanje članova Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona.

Vlada TK

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje