Početna aktuelnosti Održana 25. redovna sjednica Vlade TK

Održana 25. redovna sjednica Vlade TK

2050
0
Podijeli

Danas je u Tuzli održana 25. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona. Na dnevnom redu sjednice bilo je sedam tački.

U cilju rekonstrukcije i obnove poslovne zgrade Vlade Tuzlanskog kantona (zgrada „Soda-So“) u Tuzli, Vlada je danas odobrila 350.000,00 KM sa pozicije Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava na ime kupovine građevinskog zemljišta neophodnog za realizaciju projekta rekonstrukcije.

Također, Vlada je danas usvojila Srednjoročni plan potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva za period 2022-2024. godine, koji predviđa rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Vlade Tuzlanskog kantona. Također, usvojen je i Godišnji plan potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva za 2022. godinu sa kratkim opisom projekta „Rekonstrukcija i adaptacija zgrade Vlade Tuzlanskog kantona“.

Danas je Vlada dala saglasnost na tekst Sporazuma o međusobnoj saradnji u realizaciji Projekta sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH u školskoj 2022/23. godini, kojeg će potpisati Federalni zavod za zapošljavanje Sarajevo, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona. Ovim će se Federalni zavod za zapošljavanje obavezati da putem Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona uplatiti sredstva u iznosu od 177.975,95 KM, čime će se omogućiti zapošljavanje 37 osoba – defektologa različitog profila u 37 redovnih osnovnih i srednjih škola na 40% radnog vremena u periodu septembar – decembar 2022. godine, te februar – maj 2023. godine, a s ciljem podrške učenicima sa posebnim potrebama u redovnim osnovnim i srednjim školama. Preostala nedostajuća sredstva u iznosu od 121.160,00 KM, finansirat će se iz Budžeta Tuzlanskog kantona.

Vlada TK

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje