Početna aktuelnosti Servisne informacije za 9.9.2024.

Servisne informacije za 9.9.2024.

48
0

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u subotu su dostavljali dva puta vodu cisternama u Đurđevik te po jednom u Podgajeve, Zukiće i Kršiće, a gasili su i požar na niskom rastinju u Toplici. U nedjelju su tri puta gasili požar na niskom rastinju  u naselju Lug kao i jedan požar na živici u naselju Zabrđe te su dostavili vodu cisternama u Stari Đurđevik.

U proteklom danu i noći doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice obavili su 183 intervencije u sjedištu Hitne službe i četiri intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po dva počinjena krivična djela – teške krađe /provale u porodične kuće u Kovačima i Dubravama Gornjim. Osim toga, živinički policajci su intervenirali i po jednom saobraćajnom udesu koji se desio u Bašigovcima na regionalnom putu R 455-a gdje je motociklista sletio sa kolovoza i zadobio lakše tjelesne povrede, a na motociklu je pričinjena materijalna šteta. Interveniralo se i po 21 ostalom događaju.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice isporuku vode svojim korisnicima vrši po aktuelnom planu vodosnabdijevanja i redukcija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, šest djevojčica i dva dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođena je jedna djevojčica.

Izvještaj BIHAMK-a o stanju na bosanskohercegovačkim cestama:

Početak nove radne sedmice značii pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Na svim putnim pravcima vozače molimo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da ne zaborave vezati sigurnosni pojas. I ostale učesnike u saobraćaju (motocikliste, bicikliste, korisnike električnih romobila i pješake) molimo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje