Početna aktuelnosti Sinonim za dobar rad – NK Rijeka Šerići

Sinonim za dobar rad – NK Rijeka Šerići

690
0
Podijeli

U sezoni 2022/2023 Nogometni klub Rijeka Šerići osvojio je srca zaljubljenika u “najvažniju sporednu stvar na svijetu”, kako u Živinicama tako i u cijelom Tuzlanskom kantonu.

Ovaj uzorni sportski kolektiv doživio je nevjerovatan uspon ostvarivši sjajne rezultate koji su ga učinili perjanicom živiničkog nogometa.

Individualna kvaliteta igrača, odlično ukomponovana u timsku igru i strategiju osmišljenu od marljivog, predanog i vrsnog nogometnog trenera Elvisa Kamberovića, učinila je sretnim i ponosnim sve fanove NK Rijeka Šerići.  

Na kraju sezone šerićki Plavci zasjeli su na visoko drugo mjesto tablice Prve kantonalne nogometne lige Tuzlanskog kantona, kao viceprvaci i ekipa sa najmanje primljenih golova.

Pored izvanrednog uspjeha u ligaškom natjecanju, nogometaši NK Rijeka Šerići postigli su veliki rezutat i u kup takmičenju.

Osvojen je i Kup grada Živinice pobjedom od 1:0 nad ekipom NK Slatina Bašigovci.

Osim odličnih uspjeha seniorskog pogona u ligaškim i kup takmičenjima, Uprava i trener Kamberović zavidne rezultate i uspjehe postižu i u razvoju mladih nogometnih talenata.

Škola nogometa NK Rijeka Šerići broji 50 članova.

Selekcija 2010/2011 godište takmiči se u predpionirskoj ligi.

Vrijedno i poletno se radi i trenira četiri do pet puta sedmično.

Vanredan entuzijazam i pozitivna sinergija djece i trenera Elvisa Kamberovića donose i uspjehe.

Na Sportskim igrama mladih, nedavno održanim u našem gradu, poletarci NK Rijeka Šerići osvojili su prvo mjesto i time stekli pravo učestvovanja na Kantonalnom takmičenju.

Škola nogometa NK Rijeka Šerići dobro kotira i kod drugih nogometnih stručnjaka mlađih kategorija pa su česti pozivi ovoj školi za učešće na prestižnim turnirima.

Tako će Elvisovi puleni već 1.jula nastupiti u Sarajevu na Šampion kupu Ilidža sa tri selekcije.

Pored navedenih uspjeha, vrijedno se radi  i na uređenju i rekonstrukciji Stadiona Šaban Kamberovic Eraš.

Sada je to i najbolji stadion na području grada Živinice sa solidnom infrastrukturom i odličnim terenom a uskoro će se početi raditi na gradnji velike tribine kao i instaliranju reflektora.

Uprava NK Rijeka Šerići na čelu sa predsjednikom Fahrudinom Hasićem, trener Elvis Kamberović, vjerna navijačka skupina Lihać Boys i volonteri koji vole svoj klub zajedno sve čine da se ostvari cilj – ulazak u veći rang takmičenja, Drugu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje