Početna aktuelnosti Živinički vatrogasci imaju pune ruke posla

Živinički vatrogasci imaju pune ruke posla

180
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice u kratkom vremenu postala je respektabilna snaga na koju se može računati u ispunjavanju misije iz njenog djelokruga rada.

Živinički vatorgasci od početka ove godine bilježe veći porast interevncija gašenja požara koji uglavnom izaziva ljudski faktor.

Samo u prva dva mjeseca 2021.godine zabilježeno je 37 intervencija od toga u ovom mjesecu.

Uglavnom su sve dojave vezane za paljenje korova i čišćenje parcela za proljetne sjetve.

Nažalost, tokom prošle sedmice vatrogasci su imali jednu intervenciju u kojoj nisu uspjeli spasiti život starijoj osobi.

Prilikom dolaska na mjesto intervencije, živinički vatrogasci su u porodičnoj kući pronašli beživotno tijelo osamdesetdevetogodišnjaka

Evidentno je da je pred nama visok indeks opasnosti od požara različitih vrsta i razmjera, zato je vrlo važno da se vodi računa prilikom paljenja bilo kakve vatre, kaže komandir.

Građani se često žale da ne mogu dobiti broj vatrogasaca, za to postoji i druga linija na koju se može kontaktirati naša jedinica, pored broja 123 ima i broj 035 234-057.

Da bi mogli odgovoriti zadatku u opasnim situacijama, vatrogasci, osim što moraju da budu uvježbani, treba da posjeduju ispravnu i kvalitetnu opremu, vozila i osoblje, uz pomoć kojih na vrijeme i efikasno mogli djelovati.

Vatrogasna jedinica broji 11 uposlenih, da bi se što bolje odgovorilo misiji koju obavljaju i prostor koji pokrivaju  taj broj bi trebao biti veći.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje