Početna aktuelnosti 140 domaćinstava živiničkog naselja Rasadište riješilo problem vodosnabdijevanja

140 domaćinstava živiničkog naselja Rasadište riješilo problem vodosnabdijevanja

70
0
Podijeli

Savjet Mjesne zajednice Živinice Gornje na čelu sa predsjednikom Sabahudinom Krivalićem, uz nesebičnu pomoć gradonačelnika Begana Muhića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Živinice Naila Jusića, već nekoliko mjeseci poduzima konkretne aktivnosti kojima se rješava problem urednog vodosnabdijevanja naselja Rasadište, Bukovac i druga  u ovoj mjesnoj zajednici za naredne decenije.

Danas je reporterska ekipa Televizije Živinice posjetila Mjesnu zajednicu Živinice Gornje, tačnije naselje Rasadište.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Živinice Gornje pripremio projektnu dokumentaciju za Projekat vodovoda podržnice Rasadište i od tog momenta do danas urađeno je ono što je bila u neko vrijeme prije samo mislena imenica, voda za 140 domaćinstava postala je dosanjana stvarnost.

Do realizacije tog veoma važnog projekta, prvi ljudi grada Živinice reagirali su u sanaciji dugova za potrošenu električnu energiju kojom se napajaju i pokreću pumpe kao i u saniranju dotrajale postojeće vodovodne mreže, te realizaciju projekta, svojom bezrezervnom podrškom ispratili do samog kraja.

Izvođač radova na projektu vodovoda podružnice Rasadište je živinička firma Geoservis doo Živinice.

I na ovom primjeru pokazuje se u najboljem svjetlu sinergija gradske uprave Živinice, Savjeta mjesne zajednice Živinice Gornje i građana, koja za rezultat daje bolje uslove za življenje na ovom dijelu teritorije grada Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje