Početna aktuelnosti Servisne informacije za 10.07.2024. godine

Servisne informacije za 10.07.2024. godine

96
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima Grada Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima su dva lica povrijeđena.
Nezgoda u kojoj su dva lica zadobila povrede dogodila se na magistralnom putu M 18 u Malinama, gdje je došlo do sudara dva putnička motorna vozila.
U druge dvije saobraćajne nezgode nije bilo povrijeđenih lica.
Teretno motorno vozilo uslijed neprilagođene brzine udarilo je u rampu TC Aden, a dva teretna motorna vozila učestvovala su u sudaru koji se dogodio na magistralnom putu M 17.1 u Višći.
Policijski službenici PS Živinice zabilježili su još 17 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.
HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 169 pacijenata, tim ljekara i medicinara pet puta je izlazio na teren.
PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, sedam dječaka i dvije djevojčice.
VATROGASCI-Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
JP VIK- Vodosnabdijevanje ulice Živiničke ose u Litvama zbog kvara na vodovodnoj mreži bilo je otežano. Vodosnabdijevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.
BIHAMK- Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima „Zaštićene zone“ UN-a i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas i sutra na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Bratunac, Vlasenica-Luke i Srebrenica-Zeleni Jadar.

U 08 sati iz Sarajeva kreće treća etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2024“ i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Planirana ruta za danas je preko Olova, Kladnja, Vlasenice, Milića, Bratunca do Potočara. Njima će se nešto kasnije produžiti i motociklisti. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista, motociklista i maratonaca voze oprezno i sporije.

Sutra, 11.07.2024.godine bit će na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje