Početna aktuelnosti 31.mart rok za ažuriranje podataka poljoprivrednih gazdinstava

31.mart rok za ažuriranje podataka poljoprivrednih gazdinstava

90
0
Podijeli

Grad Živinice odnosno Služba za lokalni ekonomski razvoj, finansije i trezor u sklopu svojih redovnih aktivnosti ovih dana uputila je poziv svim poljoprivrednicima sa područja našeg Grada da na osnovu Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata izvrše upis poljoprivrednih proizvođača i gazdinstava, te na taj način ažuriraju promjene i podatke koje se nalaze u njemu.

Rok za dostavu podataka je 31. mart, pa iz resorne Službe apeluju na sve koji nisu izvršili ažuriranje podataka da to učine na vrijeme.

Jedinstvena baza podataka  mora  se  redovno ažurirati i obaveza je klijenata da na vrijeme izvrše upis u registar kako bi se mogle evidentirati sve promjene. To je jedan od preduslova za dobijanje podsticaja˝, naglašava Mirsad Butković,   viši stručni saradnik za poljoprivredu Grada Živinice  .

Kriteriji  za upis imanja u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata su ostali isti kao i ranijih godina. Služba za lokalni i ekonomski rauvoj, finansije i trezor obezbijedila je sve neophodne dokumente i obrasce tako da su poljoprivrednicima na raspolaganju još od 1.januara ove godine.

Butković dodaje, da su  ranijih godina imali probleme oko realizacije novčane podrške, zbog  toga što su klijenti mijenjali žiro račune a resornu Službu nisu obavijestili.Ovom prilikom poručuje klijentima da o svim mogućim izmjenama obavjeste Službu.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje