Početna aktuelnosti Iz Tuzle upućeno 20 kamiona pomoći za Tursku i Siriju

Iz Tuzle upućeno 20 kamiona pomoći za Tursku i Siriju

416
0
Podijeli

Dvadeset kamiona sa robom koja je prikupljena na području TK u proteklih sedam dana, danas su sa carinskog terminala u Tuzli  otišli za Tursku.

Riječ je o pomoći koju je organizirao Rijaset BiH i Merhamet BiH.

Veliko učešće u ovoj akciji dali su građani Živinica i Medžlis IZ Živinice.

Od spomenutih dvadeset kamiona pet su vozači iz Živinica koji su se sami prijavili da voze pomoć unesrećenom narodu Turske i Sirije, jedan od njih je Asmir Imamović iz firme Veren Stan.

Građani su donirali sve ono što su tražili organizatori i samim tim olakšali cijeli proces distribucije prikupljenih artikala.

Rijaset IZ BiH i finansijski je podržao sve ono što Merhamet BiH radi u Turskoj i Siriji, a to je kuhanje obroka za stradale u ove dvije zemlje, kaže Kenan Vrbanjac-predsjednik MDD Merhamet BiH.

Konvoj za Tursku sa carinskog terminala u Tuzli ispratio je i dr. Yunus Keles,  savjetnik za vjerska pitanja u ambasadi Republike Turske u BiH  te se ovom prilikom zahvalio građanima TK.

Živinice mogu biti ponosne na akciju koja je provedena na nivou cijele BiH  jer su naši građani i privredni subjekti preko OO Merhamet Živinice dali ogroman doprinos u istoj.

Vođa puta za Tursku su predsjednik Merhameta Živinice Kerim Trakić i ispred Rijaseta Nedimef.Smajlović.

Konvoj bi trebao stiući u Tusrku u srijedu u večernjim satima  skladište AFAD-a, odakle se roba dalje distribuira u Siriju i Tursku.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje