Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.02.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.02.2023. godine

123
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede te su je zadržali na liječenju nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Dubravskoj ulici, a u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila. Nakon ove saobraćajne nezgode još jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć te su joj na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli konstatovane lakše tjelesne povrede.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila u ulici Oslobođenja.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelo razbojnička krađa koje se dogodilo u ulici Pašage Gogića.

Zabilježeno je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju jučer u 16:13 u naselju Đurđevik, zaseok Živčići, gdje je gorjela divlja deponija smeća, a požar se proširio i na nisko rastinje. Po dolasku na teren vatrogasne službe našeg grada požar je brzo lokaliziran te ugašen.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj pomoći Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 141 zdravstvenu uslugu građanima dok su medicinari i ljekari imali šest terenskih izlazaka.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE” ŽIVINICE:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je 11 beba, sedam djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U jutarnjim satima na pojedinim dionicama uz riječne tokove i u kotlinama vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, pa vozače pozivaju na pojačan oprez prilikom saobraćanja u ranim jutarnjim satima.

Zbog učestalih odrona savjetuju oprezniju vožnju na putnom pravcu Simin Han – Banj Brdo.

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje