Početna aktuelnosti 5.pbr. pobjednik Drugog sportskog prvenstva OS BiH

5.pbr. pobjednik Drugog sportskog prvenstva OS BiH

984
0
Podijeli

U protekla 4. dana više od 300 takmičara, pripadnika oružanih snaga BiH, takmičili su se u 6. dicciplina u kojima su se nadmetali fer i sportski .

Takmičili su se na 6 različitih lokacija.

Ceremonija zatvaranja otpočela je predajom raporta komandanta 5.pješadijske brigade, brigadira Emira Klike , zamjeniku komandanta Operativne komande Oružanih snaga BiH brigadnom generalu dr.Kenanu Dautoviću.

Kao i na otvaranju ovog sporstkog prvenstva tako je i danas istaknuto da sport igra veoma važnu ulogu u cjelokupnom životu i radu pripadnika OS BiH i da samo fizički spremni vojnici, pored ostalih karakteristika, mogu biti garant da će svi postavljeni zadaci biti uspješno izvršeni.

Ceremoniju dodjele medalja i diploma u pojedinačnoj konkurenciji, kao i uručenje pehara u ekipnom plasmanu  predao je brigadni general dr Kenan Dautović,  zajedno sa komandantom 5.pješadijske brigade brigadir Emir Kliko, čija je ekipa i prvoplasirani pobjednik Drugog sportskog prvenstva OS BiH.

Pored  prvoplasirana  ekipe 5.pješadisjke brigade , drugo mjesto pripalo 6.pješadijskoj brigadi a 3.mjesto 4 pješadijskoj brigadi.

Novinarka/Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje