Početna aktuelnosti Pokrenuta Peticija za izmjene Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica

Pokrenuta Peticija za izmjene Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica

144
0
Podijeli

Upravni odbor Jedinstvene organizacije Unija veterana Bosne i Hercegovine, na jučerašnjoj  sjednici, donio je Odluku o pokretanju Peticije za izmjene Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica.

Peticija se odnosi na zahtjev vladajućim strukturama da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se iz budžeta osigurala sredstva za borački dodatak za sve pripadnike Oružanih snaga Republike Bosne I Hercegovine, bez obzira na imovinski status.

Zahtjev za borački dodatak datira još iz 2012. godine, ali mijenjale su se razne politike, svi su nešto obećavali, boric su bili strpljivi, ali do danas to nije realizovano.

Ne može se reći da vlade nisu nešto radile za boračke organizacije ali opet to nije dovoljno.

Upravni odbor JOB – a Unija veterana BiH je jučer je  imao sjednicu i prikupljanje potpisa ide sa jučerašnjim danom, a trajat će do 30. maja.

“Smatramo da ćemo prikupiti dovoljan broj potpisa i da ćemo s tim potpisima dokazati koliko su naši članovi zainteresirani za rješavanje problema.” – istakao je Enes Gurda predsjednik JOB – a Unija vetrana grada Živinice i dodao…

“Pozvao bih sve borce da se odazovu u što većem broju i da izvrše svoju obavezu da pomognu u realizaciji naše odluke.” – apelirao je predsjednik živiničke Jedinstvene organizacije boraca Unije vetrana…

“Ne tražimo od države ništa nego onoliko koliko može da nam pruži, to je skromno, to je 2 KM. Bitno je samo da uđemo u pravo, a kasnije ćemo s Vladom dogovarati da li se može povećati ta naknada. Nadam se da će imati razumijevanja oni koji donose zakone.” – zaključio je Enes Gurda, predsjednik Jedinstvene organizacije Unija veterana grada Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje