Početna aktuelnosti In memoriam – Enver Sarajlić

In memoriam – Enver Sarajlić

143
0
Podijeli

Ovih dana, tačnije 21. februara,navršila se godina od kako nas je iznenada napustio  naš sugrađanin Enver Sarajlić, osnivač renomirane kompanije SE-SARAJKA, uspješan poduzetnik i društveno sportski djelatnik, humanista koji je postizao velike rezultate na svim poljima svoga djelovanja.

Ovo je kratko podsjećanje na plemeniti lik i ljudima korisno djela koja je učinio za života rahmetli Enver Sarajlić svima znani Sarajka.

Enver Sarajlić preminuo je prije godinu dana nakon kraće bolesti, a ostao je upamćen kao vrstan privrednik, veliki humanista plemenitog srca i istaknuti sportski djelatnik.

Osnivač je građevinske firme “SE-Sarajka”, a dubok trag ostavio je i u oblasti sporta, s obzirom da je od 1995. godine veliki doprinos dao Rukometnom klubu Konjuh, gdje je obnašao funkcije direktora, predsjednika i člana upravnog odbora ovog kultnog živiničkog sportskog kolektiva.

Ugledni privrednik, uzoran otac i suprug, zaljubljenik u sport, veliki prijatelj mnogima, humanitarac i čovjek velikog i dobrog srca i karaktera,  neustrašiv borac do kraja.

Čovjek koji je mnogo dao svima nama.

Jedan od prvih u privatnom sektoru koji je trasirao put mnogim drugim, takođe uspješnim, po čemu su Živinice postale poznate.

Ulagao je u sport, ulagao i podržavao mnoge sportske manifestacije i klubove, ulagao u najbitnije, u mlade, koji mu to nikada neće zaboraviti.

Enver Sarajlić bio je jedan od utemeljitelja Udruženja poslodavaca grada Živinice, te je i na taj način dao nemjerljiv doprinos u razvitku našeg grada na koji  smo svi ponosni.

Naša zajednica mnogo je izgubila preseljenjem na Ahiret Envera Sarajlića ali ostaju njegova dobra i korisna djela i primjer kakav treba biti roditelj, poslodavac, komšija, sportski radnik i nadasve čovjek kakav je bio Enver „Sarajka“.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje