Početna aktuelnosti Akcija čišćenja i uređenja Općine Živinice “Svi za čiste Živinice”

Akcija čišćenja i uređenja Općine Živinice “Svi za čiste Živinice”

1022
0
Podijeli

Kao i svake godine dosad Živinice su praktično uvijek mjesec april koristile za mjesec čistoće. Na održanom kolegiju Općinskog načelnika donijeta je odluka da se i ove godine održi velika akcija čišćenja i uređenja Općine Živinice pod nazivom “Svi za čiste Živinice”. Donesena je odluka da to bude 30.april. Ciljano prije prvog maja, živiničanima će se pokloniti čiste Živinice.

Ovim putem pozivaju se članovi svih Savjeta Općinskog načelnika, članovi udruženja i nevladinih organizacija sa područja Općine Živinice, kao i svi zainteresovani građani Općine Živinice da aktivno učestvuju u akciji “Svi za čiste Živinice” i na taj način daju svoj doprinos zajedničkom čišćenju i uređenju grada, kako bi i sredina u kojoj boravimo bila čišća i ljepša. Podsjećamo, početak akcije “Svi za čiste Živinice” zakazano je u ponedjeljak (30.04.), u 9 sati, ispred zgrade Općine Živinice, odnosno na lokacijama mjesnih zajednica gdje će se vršiti čišćenje. Dakle, učesnici u akciji kojima je lakše doći na lokacije čišćenja mogu biti na lokacijama koje su u njihovoj mjesnoj zajednici. Svi zainteresirani građani za učešće u akciji trebaju kontaktirati predstavnika svoje mjesne zajednice ili koordinatora akcije “Svi za čiste Živinice”.
Sve dodatne informacije možete dobiti od koordinatora akcije “Svi za čiste Živinice” Aliju Ćehajića na broj tel: 061 296 859 ili na mail: alija@opcinazivinice.ba.

Autor: Midheta Hrvić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje