Početna aktuelnosti Potpisan ugovor za izgradnju 129 stanova za raseljene u Živinicama

Potpisan ugovor za izgradnju 129 stanova za raseljene u Živinicama

1158
0
Podijeli

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković potpisao je jučer sa Federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem i sekretarom Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Antom Iljkićem sporazum za izgradnju 129 stanova za raseljene na području Živnica u okviru projekta CEB.

354 raseljene osobe, koje trenutno žive u neuslovnom ambijentu kolektivnih centara Karaula, Višća, Barice, Kovači i Šarenjak na području općine Živinice naći će svoje domove nakon izgradnje tri stambene zgrade koje se predviđaju sporazumom. Lokacije za izgradnju predviđene su u naseljima Barice, Kovači i Šarenjak.
Projekat CEB provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, kroz kreditna sredstva odobrena od Razvojne banke Vijeća Evrope, a ukupna vrijednost projekta za Živinice je 4,7 miliona eura istaknuto je sa sastanka.
Kroz zajednički napor institucija vlasti bit će proveden proces odabira arhitektonskih planova i izvođača radova, kao i krajnjih korisnika – raseljenih osoba, koje će po završetku gradnje, dobiti na korištenje stanove po principu javnih stambenih rješenja zaključeno je na sastanku.

 

Autor: Midheta Hrvić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje