Početna aktuelnosti Aktivnosti Koordinacije boračkih organizacija općine Živinice

Aktivnosti Koordinacije boračkih organizacija općine Živinice

1090
0
Podijeli

Danas je u Velikoj sali Općinskog vijeća Živinice održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice pogibije dijela komande 210. viteške oslobodilačke brigade u proteklom ratu.

Bila je to prilika da se sumiraju odrađene aktivnosti kao i da se svima onima koji su uzeli učešće u organizaciji pomenute manifestacije uruče priznanja.

Završna manifestacija u nizu aktivnosti obilježavanja 25.godišnjice pogibije dijela komande 210.viteške brigade Živinice,započela je intoniranjem himne i odavanja počasti zastavi države Bosne i Hercegovine kao i učenjem fatihe.

Potom se svim prisutnim obratio pomoćnik Općinskog Načelnika Said Čerkezović koji je iskoristio priliku da nešto više kaže i o budućim planovima Uprave u cilju još dostojnijeg obilježavanja pomenutog događaja i jednog od najvažnijih datuma za općinu Živinice.

Operativne aktivnosti koje su preduzete prethodnih dana u cilju što boljeg obilježavanja godišnjice pogibije dijela komande 210.viteške oslobodilačke brigade provodila je Koordinacija boračkih organizacija općine Živinicena čelu sa predsjednikom Kerimom Trakićem.

Svi oni koji su ove godine uzeli učešće u obilježavanju 25.oktobra,složni su u ocjeni da je ovogodišnja manifestacija najbolje organizirana i veoma uspješno realizirana.

Osim sumiranja aktivnosti i rezultata na organizaciji i relizaciji manifestacije obilježavanja 25.godišnjice  pogibije dijela komande 210.viteške oslobodilačke brigade,danas je bila i prilika da se Organizacioni odbor zahvali svim institucijama i pojedincima koji su na bilo koji način pružili svesrdnu pomoć da pomenuta manifestacija prođe dostojanstveno i onako kako to i dolikuje pomenu naših junaka i historijskih događaja koji su bili sudbonosni za našu zemlju i njene građane.

Osim toga,uručene su i novčane nagrade svim učenicima živiničkih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili neka od prva tri mjesta na literarnim konkursima tematski posvećenim našim šehidima i odbrani naše zemlje od agresora u proteklom ratu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje