Početna aktuelnosti Ljekari, medicinske setre/tehničari, pravnici i ekonomisti najtraženija zanimanja za voontiranje

Ljekari, medicinske setre/tehničari, pravnici i ekonomisti najtraženija zanimanja za voontiranje

1031
0
Podijeli

Općina Živinice već duži niz godina omogućava mladim ljudima  , da nakon završenog studija ili srednje škole odrade volonterski staž u JU , JP ili u privrednim subjektima na području naše općine.

Shodno posljednjem javnom pozivu  objavljenom od strane načelnika Živinica Samira Kamenjakovića , a  na osnovu iskazanih potreba prijavilo se 20. pravnih subjekata u kojima će mladi ljudi sticati prva radna iskustva.

JZU Dom zdravlja Živinice i Rudnik mrkog uglja Đurđevik, ovim Javnim pozivom iskazali su naviše interesovaanja za prijem nezapsolenih osoba,  za stručno osposobljavane bez zasnivanja radnog odnosa.A kadar koji je najtraženiji je medicinski, a prate  ga pravnici, ekonomisti i mašinci, kazao nam je ovom prilikom šef službe za opću upravu i društvene djelatnosti Said Čerkezović.

Ovo je još jedna prilika za sve one osobe  koje su evidentirane kod JU Zavod za zapošljavanje TK – Biro Živinice , da se prijave za obavljanje stručnog osposobljavanja u pravnim subjektima na području Živinice  , radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, popunjavnjem obrasca i prijave koja se podnosi u Šalter salu.

Još jednom napominjemo Javni poziv je otvoren u utorak 30.novemra i ostaje otvoren 15 dana.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje