Početna aktuelnosti Aktuelno iz Gradske izborne komisije Živinice

Aktuelno iz Gradske izborne komisije Živinice

112
0
Podijeli

Reporterska ekipa Televizije Živinice, kako smo i najavili ranije, i danas je posjetila sjedište Gradske izborne komisije Živinice kako bi prezentirala postizborne aktivnosti Komisije na zbrajanju rezultata glasanja u našoj lokalnoj zajednici i finaliziranju svih aktivnosti koje su u njenoj nadležnosti.

Predsjednik GIK –a Živinice Suad Avdagić nije nam mogao ni danas dati egzaktan preliminarni izvještaj o rezultatima glasanja u Živinicama ali smo dobili i obrazloženje zašto je to tako.

Naime, radi se o greškama članova i predsjednika nekoliko biračkih odbora koje su načinjene nehotično ili zbog nedovoljnog poznavanja protokola aktivnosti koje su u nadležnosti biračkih odbora.

Dodatne provjere se moraju, po protokolu, obaviti u Centralnoj izbornoj komisiji što za posljedicu ima prolongiranje objavljivanja izbornih rezultata iz grada Živinice.

U svakom slučaju GIK Živinice će putem Televizije Živinice svakodnevno izvještavati živiničku javnost sve do konačnog zaključenja ovog izdanja izbornog ciklusa.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje