Početna aktuelnosti Alma Tursunović i Safeta Jagodić na takmičenju u Indiji ostvarile normu za...

Alma Tursunović i Safeta Jagodić na takmičenju u Indiji ostvarile normu za Svjetsko prvenstvo

908
0
Podijeli

Najbolji bosanskohercegovački strijelci u parastreljaštvu trenutno se nalaze u Indiji gdje je 6. marta započeo Svjetski kup u parastreljaštvu. Riječ je o takmičenju na kojima strijelci ostvaruju norme za značajnija Evropska i Svjetska takmičenja te Paraolimpijske igre. Na Svjetskom kupu koji se održava u Nju Delhiju, glavnom gradu Indije, učestvuju najbolji strijelci svijeta te predstavnici preko 40 zemalja.

Naš grad kao i domovinu predstavljaju članice Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Živinice Alma Tursunović i Safeta Jagodić, a kao članovi tima otputovali su Jasmin Šestan član kluba Novi grad iz Sarajeva te Ervin Bejdić. Tim lider reprezentacije Bosne i Hercegovine u parastreljaštvu je predsjednik i trener u Streljačkom klubu osoba sa invaliditetom Živinice, Bećir Džinić.

Predstavnici naše domovine na Svjetskom kupu u Indiji do sada imali su barem jedan nastup. Ervin Bejdić je u disciplini P3 zauzeo 26. mjesto, a u disciplini P4 zauzeo je 24. mjesto te je ovim rezultatom potvrdio Paraolimpijsku normu.

Safeta Jagodić je u disciplini R2 zauzela 22. mjesto, te ostvarila lični i rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini, a u disciplini R3 osvojila je 44. mjesto što je dovoljno za normu za Svjetsko prvenstvo.

Alma Tursunović je u disciplini R4 zauzela 34. mjesto i ovim je ispunila normu za Svjetsko prvenstvo, te ostvarila lični i rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini.

Nakon duge pauze među takmičarima je opet Jasmin Šestan koji je u disciplini R3 zauzeo 50. mjesto.

Na takmičenju u Indiji posljednji nastup, 14. marta, imat će Alma Tursunović u disciplini R5.

Takmičenje će biti okončano 15. marta.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje