Početna aktuelnosti Bez snabdjevanja toplotnom energijom ostali korisnici usluga JP Horizontala Živinice

Bez snabdjevanja toplotnom energijom ostali korisnici usluga JP Horizontala Živinice

369
0
Podijeli

JP Horizontala iz dvije kotlovnice u gradu toplotnom energijom snabdjeva oko 6000m2 stambenog i poslovnog prostora.

Kao i svake sezone iz ovog preduzeća su na vrijeme građanstvo upoznali sa obavezom pripreme radijatora za grejnu sezonu koja je krenula na vrijeme. S obzirom da JP Horizontala nema šefa službe Centralnog grijanja izjavu nam je dao  Vehid Trumić koji je nekada obavljao ovu funkciju.

Korisnici koji se toplotnom energijom snabdjevaju preko kotlovnica JP Horizontala od jučer su ostali uskraćeni za tu uslugu.

Naime, usljed lošeg snabdjevanja električnom energijom stradala su pumpna postrojenja.

Period u kojem su građani bili bez napajanja toplotnom energijom neće biti fakturisan u računima za ovaj mjesec kažu u Horizontali.

Trumića smo pitali koji je razlog da se građani žale da ne dobijaju dovoljne količine toplotne energije u svojim stanovima. Kao jedan od razloga navodi da i kvalitet uglja može uticati na količinu toplote koja se isporuči.

Ono što ističu i što je dodatni problem jeste što svake godine postoji određeni broj korisnika koji ne izmiruju svoje obaveze na vrijeme.

Iz Horizontale poruzčuju da će učiniti sve da svoje usluge izdignu na veći nivo, da građani budu zadovoljni , ali isto tako od svojih korinsnika očekuju da obaveze izmiruju na vrijeme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje