Početna aktuelnosti Nadzire li se riješenje problema gužvi u poslovnici ZZO Živinice?

Nadzire li se riješenje problema gužvi u poslovnici ZZO Živinice?

319
0
Podijeli

Otkako je objavljeno da je počela upata premije Zdravstvenog osiguranja za 2020.godinu u poslovnici ZZO Živinice ogroman je broj građana koji satima čekaju da apliciraju markicu ili samo ovjere knjižicu.

Gužve su primjetne od ranih jutarnjih sati bez obzira na niske temperature. Prostor poslovnice je premali da primi sve one koji su došli da uplate markicu, stoga je veliki broj građana koji stoje na ulici.

Niko od njih nije tu zato što ima vremena na pretek, već što ga je velika muka natjerala. Mnogo je onih koji su došli da ovjere knjižicu kako mogli odvesti dijete na pregled, ili kako bi starija lica mogla dobiti redovnu terapiju.

Problem sa gužvama u Poslovnici ZZO Živinice nije nov, on se iz godine u godinu ponavlja i noćna je mora svih građana period kada znaju da za ovjeru ili aplikaciju markice moraju čekati po nekoliko sati.

Prošle godine je ZZO TK formirao mobilni tim za Živinice u sardnji sa gradonačelnikom koji je bio smješten u Zgradi Gradske uprave, hoće li se ove godine pronaći slično riješenje pitali smo Rijada Kurtalića Stručnog saradnika za odnose sa javnošću ZZO TK.

Dobili smo informaciju da u saradnji sa gradonačelnikom najvjerovatnije će i ove godine biti formiran mobilni tim, detalji će biti dogovoreni na sastanku koji će biti održan danas.

Od petka, 10.01.2020. godine, počela je  uplata premije osiguranja za 2020. godinu i aplikacija “markica” u zdravstvene legitimacije.

Visina premije osiguranja za 2020. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranom licu.

“Markica” premije osiguranja za 2020. godinu, aplicirat će se u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osiguranog lica do 31. marta 2020. godine.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje