Početna aktuelnosti BKC i Gradsko pozorište Živinice vrše prirpeme za početak umjetničke sezone

BKC i Gradsko pozorište Živinice vrše prirpeme za početak umjetničke sezone

203
0
Podijeli

Prema riječima direktora BKC Živinice Elmira Krivalića, za samo nekoliko dana Živiničani će moći uživati u mnogim umjetničko -kulturnim dešavanjima.

Projekat Četvrtkom u pozorište kao i obilježavanja 45 godina rada i postojanja Gradskog pozorišta Živinice,  je nešto sa čime će početi jesenja umjetnička  sezona u našem gradu.

Tim povodom uveliko teku radovi na uređenju eksterijera i eneterijera BKC- a Živinice, čiji su nosioci navedenog,  BKC I Gradsko pozorište Živinice.

Gradsko pozorište Živinice tokom svog postojanja izvelo je više od 100 premijera i približno 700 repriza.  Igrali su u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, ali i izvan granica bivše države.  Zahvaljujući pozorištu,  Živinice su također postale poznate kao i „festivalski grad“.  Festival amaterskog pozorišta Bosne i Hercegovine održao se u Živinicama 1977., 1985. i 1986.godine, a samo živiničko pozorište sa mnogobrojnih festivala se vraćalo sa osvojenim prvim nagradama i dodaju da će i dalje nastaviti istim putem.

Kroz Gradsko pozorište Živinice prošlo je više od 350 glumaca. Kako bi odali priznanje svima onima koji su dali svoj doprinos u razvoju kulture ovaj značajan  jubilej biće obilježen na način kako to i zaslužuju.

Više u prilogu..

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje