Početna aktuelnosti BKC Živinice-istinski Dom kulture

BKC Živinice-istinski Dom kulture

1495
0
Podijeli

Kulturni djelatnici sa širih prostora naše domovine,stručnjaci za umjetnost kao i sami građani Živinica i okoline,netom zavšeni Prvi festival umjetnosti za djecu u organizaciji Bosanskog kulturnog centra Živinice,ocijenili su najvišim ocjenama.

Već početkom decembra ljubitelji teatarske umjetnosti  u Živinicama moći će uživati u još jednom izvanrednom pozorišnom poduhvatu najviših umjetničkih i profesionalnih dometa, Hit komediji “DAME BIRAJU”.

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine Gradska biblioteka Živinice,koja je organizacijski u sklopu BKC-a Živinice,raspisala je Literarni konkurs za najljepšu rodoljubivu/domoljubnu pjesmu i isti je završen upravo na rođendan naše domovine.

Žiri, kojeg su činile dr. sc. iz oblasti književnosti Melida Travančić, prof. bosanskoga jezika i književnosti Mirela Salihbegović i prof. bosanskoga jezika i književnosti Erna Duraković, je razvrstao pjesme u dvije kategorije i donio slijedeću odluku:

  1. Najbolja pjesma u kategoriji Pjesme autora starosti do 18 godina je

„Ljiljani Bosne“ Martine Mišić;

  1. Najbolja pjesma u kategoriji Pjesme autora starosti iznad 18 godina je„Priča jedne cvjetine“ Šefika Sejdinovića.

U toku je i realizacija još jednog književno-izdavačkog projekta Bosanskog kulturnog centra Živinice koji ima za cilj afirmaciju živiničih pisaca a to je izdavanje jedne zbirke priča i pjesama u kojoj će biti zastupljeni pjesnici,pisci našeg područja.

Kao što se vidi,i period koji slijedi bit će pun novih manifestacija kulturnog karaktera u organizaciji Bosanskog kulturnog centra Živinice i ova institucija,svojim djelovanjem,uveliko doprinosi da naša općina dobije jednu od najvažnijih karakteristika modernog grada,a to je-bogatstvo kulturnih dešavanja u najširem smislu te riječi.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje