Početna aktuelnosti Servisne informacije-27.11.2018.

Servisne informacije-27.11.2018.

934
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica općine Živinice jutros u 5 sati i 35 minuta imala je jednu intervenciju na gašenju požara.

U Mjesnoj zajednici Suha,u vikend naselju Rijeka gorjela je jedna vikendica.

Požar je progutao drvenu vikendicu ali su vatrogasci uspjeli spriječiti proširivanje požara na okolnu šumu i druge objekte i time preduprijedili mnogo veće materijalne štete.

Medicinsko osoblje Hitne službe Doma zdravlja Živinice u toku proteklog dana i noći intervenisalo je 133 puta u Hitnoj službi i jednom na terenu.

Policijski službenici Policijske stanice Živinice intervenisali su po jednom počinjenom krivičnom djelu-provali u market “Amela” u Mjesnoj zajednici Gračanica.

Također,poduzeli su i potrebne radnje u saobraćajnoj nezgodi koja se desila na Magistalnom putu M-18- u blizini naselja Juroševići, gdje je došlo do sudara dva motorna vozila.

Povrijeđenih lica nije bilo i zabilježena je manja materijalna šteta.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija poručili su da je još uvijek na snazi druigi stepen redukcije u snabdijevanju vodom.Nadamo se da će aktuelne kišne padavine promijeniti situaciju,u tom smislu,na bolje.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, četiri dječaka i pet djevojčica.

Pojačan oprez savjetujemo vozačima u višim predjelima, gdje je vidljivost smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/uskoplje i Turbe-Banja Luka. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje