Početna aktuelnosti BKC Živinice : Odgođeni svi kulturni događaji !

BKC Živinice : Odgođeni svi kulturni događaji !

114
0
Podijeli

Za ovu sedmicu u BKC Živinice bila su najavljena četiri kulturna događaja , koju je uprava ove Ustanove odgodila shodno preporukama Kriznog štaba Grada Živinice ,  da se obustave sva javna okupljanja na području Grada , a u cilju  poduzimanja mjera radi sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim korona virusom.

˝Mi smo postupili po tim preporukama i odgodili smo sve planirane aktivnosti koje su trebale ovih dana biti u BKC Živinice, a koje se odnose na okupljanje građana u jednom prostoru. Tako da smo odgodili večerašnju promociju knjige, sutra je već bila zakazana ˝Gospođa ministarka˝, to smo nažalost odgodili, uprkos interesovanju publike. U petak je  bila planirana organizovana posjeta pozorištu učenika Prve osnovne škole Živinice, i to smo odgodili, kao i promociju knjige, naše Elvire Subašić, koja je bila planira za subotu˝, kazao je direktor BKC-a Živinice Elmir Krivalić.

Posljednjih mjeseci BKC Živinice radi intenzivno na pripremama za održavanje Trećeg dječijeg Festivala umjetnosti , koji je planiran za april mjesec.

Međutim, prema riječima direktora Krivalića  , postoji verovatnoća da i ova događaja bude odgođen iz istih razloga.

˝Kako sad trenutno stvari stoje, najvjerovatnije ćemo ga pomjeriti za neko bolje bolje vrijeme, tj.  vrijeme kada će nadležne institucije reći da nema više opasnosti nikakave vezano za virus˝, naglasio je on.

Evidentno je da će Živinička publika shodno cjelokupnoj situaciji zbog korone, ostat  uskraćena za mnoga kulturna dešavanja, a postoji vjerovatnoća da će i sporski događaji biti otkazani , odnosno da će utakmice biti igrane bez prisustva publike.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje