Početna aktuelnosti BKC Živinice: Učenici osnovnih škola uzeli učešće u Smotri stvaralaštva

BKC Živinice: Učenici osnovnih škola uzeli učešće u Smotri stvaralaštva

96
0
Podijeli

JU BKC Živinice u suorganizaciji sa  osnovnim školama sa područja Živinica organizovali su 3.Smotru stvaralaštva  pod nazivom ˝Pokaži svoj talenat˝.

Manifestacija je počela jučer i trajaće sve do 18.aprila.

Repertoarom kroz drugi dan manifestacije predstavili su se učenici Prve osnovne škole Živinice, O.Š.Višća i Živinice Gornje.

Podsjećamo, smotru stvaralaštva pod nazivom ˝Pokaži svoj talenat˝ BKC Živinice već treću godinu organizuje u saradnji sa osnovnim školama.

Ove godine učešće u ovoj manifestaciji od 9 , uzelo je sedam osnovnih škola sa područja Grada Živinice.

Tako su jučer učenici osnovne škole Đurđevik, Druge osnovne škole, Bašigovaca i Gračanice pokazali svoj talenat kroz muzički , recitatorski i dramski segment, a danas su na Velikoj sceni BKC Živinice zablistali učenici Prve osnovne škole i Muzičke škole , zatim učenici osnovne škole Višća i Živinice Gornje.

Prvu osnovnu školu Živinice danas su predstavili učenici  folklorne  sekcije narodnom igrom ˝Bosna ˝, kao i učenici nastupima solo i duo harmonika kao i solo violina te recitacijom  ˝Moja Domovina˝,  kazao nam je nastavnik harmonike  u Muzičkoj školi koja djeluje u sklopu Prve osnovne škole Živinice Muharem Mašić .

Također i osnovna škola Višća i Živinice Gornje  imale su bogat repertoar u kojem su zasijali učenici na Velikoj sceni, a publika u Sali bila je oduševljena njihovim izvedbama kao i informacijama koje su saznali o osnovnim školama kroz segment Ljetopis škole .

Ovom prilikom glumica Lejla  Redžić iz BKC  , najavila je  i repertoar koji publiku očekuje sutra kroz treći dan manifestacije Smotra stvaralaštva, a radi se o Likovnoj koloniji koja će početi u 10h.

Napominjemo da su kroz ovu manifestaciju svoje talente imali priliku pokazati učenici od prvog do devetog razreda osnovnih škola grada Živinice.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje