Početna aktuelnosti BZK Preporod Živinice: Održana 12.Likovna kolonija u povodu Dan državnosti BiH

BZK Preporod Živinice: Održana 12.Likovna kolonija u povodu Dan državnosti BiH

714
0
Podijeli

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Gradsko društvo Živinice u povodu 79.rođendana BiH upriličila je Likovnu koloniju, na kojoj su umjetnici iz cijele BiH stvarali mjetnička djela sa motivima Bosne.

Likovna kolonija je jedan od najznačajnijih kulturoloških događaja na području Živinica, a svake godine okuplja likovne umjetnike koji stvaraju slike u ambijentalnim prostorima.

Tako je bilo i ove godine, gdje je organizator BZK Preporod Živinice na umjetnički način dao svoj doprinos obilježavnju 25.novembra Dana državnosti BiH u Etno avliji .

Organizovanje Likovne kolonije BZK Preporod podržao je i grad Živinice.

Na ovogodišnjoj koloniji predstavilo se  10 umjetnika iz BiH, koji su inspiraciju pronašli u ovom  svojevrsnom muzej na otvorenom-Etno avliji.

Avlija odiše tradicijom, a na svakom koraku se mogu vidjeti bosanskohercegovački motivi , a neke od njih su umjetnici prenijeli na platno.

Ovom prilikom predsjednik BZK Prepord Živinice Adis Šabanović , u znak zahvalnosti na ustupljenom prostoru sliku i zahvalnicu uručio je vlasniku Etno avlije Refiku Haliloviću, a za promovisanje rada BZK Prepord zahvalnica je uručena i našoj medijskoj kući.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje