Početna aktuelnosti CAF-model u Općini Živinice: Održana radionica za zaposlenike

CAF-model u Općini Živinice: Održana radionica za zaposlenike

236
0
Podijeli

Općina Živinice uz mentorstvo Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine uvodi CAF- model za upravljanje kvalitetom u javnom sektoru. CAF (zajednički okvir za samoprocjenu i međuopćinsko učenje i podršku), prestavlja model evropskih smijernica za izvrsnost javnog upravljanja i organizacije javnog sektora.

Općina Živinice je prva javna ustanova, poslije Agencije za državnu službu FBiH u kojoj se implementira CAF-model za efektivnije i efikasnije poslovanje.

Danas je u zgradi općine održana radionica za zaposlenike Općine kako bi se navedeni projekat uspješno sproveo.

Radionica za cilj ima poboljšati praktično znanje, zaposlenika Općine Živinice, o principima upravljanja kvalitetom. Kroz ovaj program zaposlenici oragana uprave razvit će snagu i mjeru za poboljšanje pružanja usluga građanima, kao i unaprijediti i pojačati sveobuhvatnu kulturu upravljanja kvalitetom u Općini Živinice.

Implementacija Projekta CAF-modela u Općini Živinice trajat će 6 mjeseci. Faza implementacije ovog modela dovodi do novih poboljšanja u radu, odnosno pospješuje kvalitet upravljanja javnih organa.

Radi se o posebni program koji se zasniva na obučavanju rukovodećih službenika, kao i namještenika Jedinice lokalne samouprave u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

Obučiti državne službenike da budu kvalitetniji u svom radu, koji će rezultirati kvalitetnijom uslugom za građane, korisnike krajnjih usluga je ono što se namjerava postići. Dakle, provodi se s ciljem reforme javnog sektora, te podrazumijeva obuku za sve kategorije zaposlenika u organima javne uprave.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje