Početna aktuelnosti Član Predsjedništva BiH Željko Komšić boravio u radnoj posjeti gradu Živinice

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić boravio u radnoj posjeti gradu Živinice

416
0
Podijeli

U radnoj posjeti  Živinicama  boravio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Ovom prilikom on se susreo sa v.d.gradonačelnika Beganom Muhićem , gdje su razgovarali o projektima koji su bitni za daljnji razvoj grada.

2020.godine odlukom Gradskog vijeća, članu Predsjedništva BiH, njegovoj ekselenciji  Željku  Komšiću dodijeljeno je najveće priznanje grada “Počasni građanin grada Živinice”, za podršku u realizaciji infrastrukturnih  projekata  od vitalnog značaja za Živinice , ali i kao   prijatelju ovog grada i njegovih građana.

U to ime tokom susreta sa v.d. gradonačelnika Beganom Muhićom , član Predsjedništva BiH Željko Komšić  naglasio je  važnost da Živinice nastave svoj razvojni put kojem su krenule.

Vršioc dužnosti gradonačelnika Bega Muhić  ovom prilikom zahvalio se  članu Predsjedništva BiH Željku Komišiću na pruženoj dosadašnjoj podršci ali svakako što je iskazao i  svoju želju i podršku  da Živinice nastave svoj put razvoja .

Nakon održanog sastanka , član Predsjedništva BiH i gradonačelnik Muhić položili su svijeće i odali počast na Centralno spomen obilježje i na bistu heroja Nesiba Malkića.

Cvijeće su položili i odali počast i brojne  druge delegacije koje su prisustvovale posjeti člana Predsjedništva BiH gradu  Živinice, među kojima je između ostalih  premijer TK-a Irfan Halilagić  i predsjednik Skupštine TK-a Žarko Vujović.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje