Početna aktuelnosti Članovi Plesnog studija Dinna nižu uspijehe!

Članovi Plesnog studija Dinna nižu uspijehe!

1074
0
Podijeli

Pored toga što je dobar izbor fizičke aktivnosti, ples je i koristan način da dijete kanališe energiju koje ima u izobilju. Mališani će kroz ples u isto vrijeme razvijati mišiće, poboljšaće koordinaciju, motoričke sposobnosti.

Plesni studio Dinna otkako postoji odnosno njegovi članovi u naš grad donose medalje sa svih takmičenja na kojima učestvuju.

Na nedavno održanom takmičenju u Sarajevu dance festivalu osvojili su pregršt medalja.

Donijeli su naš grad tri pehara za prva mjesta u grupnom takmičenju a pojedinačno su osvojili 13  medalja za prva mjesta, 3 medalje za druga mjesta i 4 medalje za treća mjesta.

Svih 17 takmičara osvojilo je jednu ili više medalja.

Takmičili su se u sljedećim kategorijama: Pčelice, djeca1 i djeca 2 i juniori.

Ovakva takmičenja i medalje koje osvoje članovima plesnog studija Dinna sigurno su dodatni vjetar u leđa da što više treniraju i napreduju.

To je oblik kreativne umjetnosti koja omogućva djeci da slobodno izraze misli i emocije koje možda ne bi mogli da iskažu verbalnim putem. Ono što je sigurno da su plesači samouvjereni, i imaju izraženu sposobnost komunikacije, u šta smo se i sami uvjerili.

Plesom djeca uče da razmjenjuju ideje kroz pokret, ali se uče i kako da učestvuju u dinamičnim grupama gdje se moraju poštovati i ostali učesnici. Sve pozitivne vrijednosti koje treba da posjeduje mlada osoba trenerica Dinna s ljubavlju prenosi na svoje članove, zato uspijesi na takmičenjima nikad ne izostaju.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje