Početna aktuelnosti Problemi snabdijevana vodom MZ Kovači

Problemi snabdijevana vodom MZ Kovači

1113
0
Podijeli

Aktuelna problematika vodosnabdijevanja na području općine Živinice trenutno je top tema i jedan od najvećih problema koji muči znatan broj stanovnika naše lokalne zajednice.

Mjesna zajednica Kovači je dio naše općine čije stanovništvo ima veoma loše sabdijevanje vodom pa smo danas posjetili ovo područje kako bi se upoznali sa aktuelnim stanjem i kako bi se prezentirala moguća rješenja navedenog problema.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kovači i član Upravnog odbora vodovoda “Sinac-Rijeka” istakao je da ovaj vodovod egzistira 42 godine i da u početku rada nije bilo problema ali zbog različitih uzroka,vremenom su se pojavile zapreke normalnom radu vodovoda.

Gospodin Fehrić ukazao je na aktuelno stanje vodosnabdijevanja Kovača kao i uzroke  koji su doveli do veoma teškog stanja u isporuci pitke vode.

To su, prije svega,povećan broj korisnika vodovoda,izostanak padavina duže vrijeme ali i neplaćanje računa za vodu koji na godišnjem nivou iznose samo 35 KM pa se nema mogućnosti pravovremeno ulagati u vodovodnu mrežu i instalacije.

Po riječima Predsjednika Savjeta MZ Kovači pozitivna rješenja su moguća i ona se već naziru ali i ističe da svi moraju dati svoj doprinos rješavanju problema i normalnom funkcioniranju vodovoda “Sinac-Rijeka”.

Općinska uprava Živinice u ovom periodu već čini znatne napore da se vodosnabdijevanje na području općine Živinice pozitivno riješi na duže vrijeme i po tom pitanju u toku je realizacija nekoliko projekata u više mjesnih zajednica.

U tom kontekstu za očekivati je da će i mještani  Kovača u dogledno vrijeme riješiti svoj višegodišnji problem snabdijevanja vodom.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje