Početna aktuelnosti Covid ambulanta

Covid ambulanta

285
0
Podijeli

Iako su striktne odredbe kriznih štabova da se građani pridržavaju fizičke distance i nošenja maski to baš u praksi i ne izgleda tako. Evidentna je činjenica da su se građani prilično opustili u odnosu na početak pandemije, naročito mlađa populacija.

Od početka ove godine kroz Covid ambulantu odnosno dio za testiranje  u Živinicama prošlo je 720 pacijenata. Od toga 130 pozitivnih, dok se dnevno izvrši 20 testiranja.

Dr.Almir Jagodić šef Covid ambulante ističe da je veoma važno u svakoj epidemiji da je građani ozbiljno shvate i zajedno sa zdravstvenim radnicima uhvate se u koštac sa svim izazovima.

Sve institucije koje rade s građanima trebale bi nači načiina da olakšaju pristup i omoguće brže obavljanje određene usluge, na način da eventualno na određenim šalterima povećaju broj radnika. To bi moglo biti jedno od riješnja kažu građani.

Međutim, svako od nas treba da krene od sebe i poštuje mjere.

Nažalost, mjere se teško poštuju i na mjestu gdje se obavlja testiranje, kaže nam dr.Jagodić.

Od početka pandemije do danas uposlenici Covid ambulante odradili su veliki posao, na usluzi su građanima svaki dan. Oni svojim primjerom pokazuju da se mjere itekako mogu poštovati, jer rade u uslovima gdje moraju nostiti sve moguće zaštite.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje