Početna Zivinice danas Danas započelo 18. redovno zasijedanje Općinskog vijeća Živinice.

Danas započelo 18. redovno zasijedanje Općinskog vijeća Živinice.

1187
0
Podijeli

Kako smo jučer i najavili, danas je započelo 18. redovno zasijedanje Općinskog vijeća Živinice.

U dnevnom redu od 19 tačaka nije bilo promjena i isti je većinom gasova i usvojen.

18.redovna sjednica započela je sa radom nešto prije 10 sati i najprije je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice a zatim se raspravljalo o realizaciji zaključaka, odgovorima na vijećnićka pitanja i inicijativama vijećnika.

I ova tačka, uz par zaključaka, usvojena je većinom glasova prisutnih vijećnika.

Rebalans budžeta općine Živinice za 2018. godinu trebalo je da bude primarna tema današnjeg zasijedanja živiničkog predstavničkog tijela ali tu je sjednica i prekinuta jer vijećnici pred sobom nisu imali potrebne materijale koje je trebao osigurati predlagač ove tačke dnevnog reda.

Procijenjeno je da se nebi mogla voditi kvalitetna rasprava i donijeti ispravna odluka bez neophodnih akata i podataka.

Odmah nakon prekida 18.redovne sjednice Općinskog vijeća Živinice, predsjedavajući Numanović zakazao je održavanje vanredne sjednice Kolegija Općinskog vijeća na kojoj je utvrđen sadržaj i termin održavanja vanredne sjednice Općinskog vijeća Živinice.

Ukratko,nastavak 18.redovne sjedniceOpćinskog vijeća Živinice, sa već usvojenim dnevnim redom, mogao bi se očekivati nakon prvomajskog praznika a vanredna sjednica Vijeća sa temama vezanim  za snabdijevanje vodom, odvozom komunalnog otpada i zbrinjavanje otpadnih voda kao i neselektivnom sječom šume u zapadnom dijelu Općine,održat će se sutra u 15 sati.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje