Početna aktuelnosti Dani agroturizma u ŽIvinicama

Dani agroturizma u ŽIvinicama

330
0
Podijeli

U novootvorenom parku u Živinicama  danas je upriličena manifestacija  ˝Dani agroturizma˝ u organizaciji Porodičnog ruralnog edukativnog centra Živinice.

Bila je ovo prilika poljoprivrednicima sa cijelog Kantona da svoje prozvode izlože na jednom mjestu,  sa ciljem promocije domaćih proizvoda.

U prisustvu velikog broja izagača, predstavnika vladinog i nevladinog sektora, predstavnika MIZ Živinice, gradonačalenik grada Živinica Samir Kamenjaković  danas je svečano otvorio druge po redu  Dane agroturizma u našem gradu.

Na  ovoj manifestaciji našlo se oko 60 izlagača kako sa područja našeg grada, tako i iz drugih gradova koji su imali priliku svim zainteresiranim  predstaviti svoje domaće proizvode.

Prije svega cilj ove manifestacije je promocija vrijednosti ruralnog turizma/agroturizma, dodatnog vrednovanja sela i poljoprivrede, kulturnih, historijskih, prirodnih blagodati našeg kraja i  Tuzlanskog kantona, domaćih proizvoda, gastronomije i drugih vrijednosti ove regije, kazao je ovom prilikom gradonačelnik grada Živinice, te istakao da će Živinice sasvim sigurno postati prava turistička destinacija na ovim područjima.

Udruženje porodica Porodični ruralni edukativni centar Živinice otkako postoji ima za cilj promociju ruralnog turizma, a produkt  njihovog rada svakako se ogleda u organizovanju Dan agroturizma.

Podršku radu porodičnog ruralnog edukativnog centra Živinice dalo je i Ministarstvo  trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje